Wat is Superfood?

superfoodSuperfood is de verzamelnaam voor een heleboel natuurlijk producten afkomstig van eetbare bomen, planten en vruchten die ontzettend veel belangrijke voedingsstoffen bevatten. Denk daarbij aan voedingsstoffen zoals proteïne, Anti-oxidanten, mineralen, belangrijke vetzuren, aminozuren, vitaminen, enzymen en zo kan de lijst nog wel even door gaan. Naast dit is het superfood ook bestrijdingsvrij, er zijn geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, chemicaliën die ervoor zorgen dat de superfoods nog beter groeien en er geen beestjes in gaan zitten zoals vaak op groente en fruit wordt gebruikt. De reden waarom superfood zo enorm populair is de laatste tijd is niet alleen de marketing die erachter zit maar ook omdat de voedingstoffen die superfoods bevatten bijna niet meer terug te vinden zijn in de normale producten die we dagelijks eten. Maar wel erg goed voor ons lichaam zijn.

Waarom Superfood?

Als je wilt afvallen en gezonder leven gaat het er dus om dat je je dagelijkse voedingspatroon gaat veranderen, hier kan superfood je zeer goed bij helpen. Omdat er zoveel belangrijke en gezonde voedingsstoffen in zitten kan je met superfood je leven behoorlijk verrijken en gezonder leven. Superfood zorgt ervoor dat je genoeg van de belangrijke voedingstoffen binnen krijgt en minder eet.

Met superfood eten zul je veel minde behoefte hebben aan tussendoortjes die extra;s waar je juist zo van aankomt superfood zorgt ervoor dat je lichaam niet gaat vragen om deze ongezonde voedsel producten.

Je kan met superfoods makkelijk een ideaal gewicht bereiken en dat overgewicht kwijtraken dus eigenlijk ben je dan aan het afvallen superfood chiazonder dieten. Omdat superfood zo sterk, gezond en vitaal is, kan je alleen door superfood in je dagelijkse voeding te gaan gebruiken al een eind komen en gezonder gaan leven, gezonder leven betekend weer een gelukkiger leven.

Ook heeft onderzoek laten blijken dat rauw en biologisch voedsel veel rijker is in vitamines, mineralen, enzymen en proteinen.

Superfoods zijn erg makkelijk om in je dagelijks eten te verwerken, omdat het allemaal al erg praktisch is, meestal klein, denk aan hennep of chia zaad. de goji bessen zijn al erg klein, het Maca poeder is helemaal geschikt om zich te laten mengen in een maaltijd of denk aan smoothies. Een heerlijke gezonde smoothie van fruit met daaraan nog extra toegevoegd maca of baobab poeder doet wonderen!

superfoodVerschillende soorten superfood.

Je hebt inmiddels vele soorten superfood, zo heb je superfood die koolhydraten hebben. Superfood met eiwit en superfoods met vetten. Laten we ze even allemaal afzonderlijk in een lijstje zetten.

Superfood met koolhydraten.

Fruit: Goji bessen, bramen, kiwi, blauwe bessen, aardbeien, guave.
Groente: Alfalfa, tuinkers, boerenkool, rodekool, spruiten, koolraap, bloemkool, broccoli, veldsla.
Granen: Havermout, zilvervliesrijst, quinoa

superfoodSuperfood met eiwitten.

Linzen, zilvervliesrijst, havermout, hennepzaad, kikkererwten, bonen.

Superfood met vetten.

Superfood met verzadigde vetten zijn: kokosvet, cacaoboter, eigeel.

Superfood met onverzadigde omega 3 vetten zijn: vis, chia zaad, hennepzaad, noten.

Superfood met onverzadigde omega 9 vetten zijn: Olijf olie, Avocado.

Er is een hele grote lijst me verschillende soorten superfood, de meest populaire en meest voorkomende belangrijke zijn:

Gojibessen, Maca, Rauwe Cacao, Hennepzaad, Chiazaad, Bijenpollen, Tarwegrassen Kokosvet.

superfood baobabTegenwoordig kun je superfoods overal vinden, superfoods zijn het laatste jaar enorm in populariteit toegenomen dat je het tegenwoordig gewoon in de supermarkt kan vinden, bij de drogist, en natuurlijk op het internet in de webshops / winkels. Je komt het overal tegen er zijn ook veel verschillende merken en dus is er dus veel concurrentie waardoor het alleen maar goedkoper gaat worden.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het eten van superfood dan kun je met onderstaand recepten boek goed van start, er staan 52 superfood recepten in die heel goed kunnen helpen bij afvallen zonder een dieet. Ook zijn er start superfood start pakketten van het populaire Vitadis te verkrijgen.

Laat je inspireren en ga voor een gezonder leven met superfood.

52 Raw Food Recepten

VITADIS – Superfood Plan startpakketten