Recentelijk was er een nieuws bericht en een uitvoerig onderzoek aan het licht gekomen, dat vlees schadelijk zou zijn voor ons lichaam. Hoewel hier misschien een kleine kern van waarheid in zit, want het vlees wordt pas schadelijk na enkele jaren enorme hoeveelheden vlees gegeten te hebben, moet men niet bang zijn om vlees te blijven eten.

Waar een hoop mensen bang zijn geworden om vlees of vis te eten door deze recente berichten, is het echter wel van groot belang dat u deze toch blijft eten. Dit komt door het feit dat vlees en vis enorm veel vitamine b12 bevatten die ons lichaam ook weer nodig heeft. Overigens kunt u deze specifieke vitamine niet snel ergens anders uit halen.

Indien u wilt minderen met de hoeveelheid vlees en vis die in een tijdsbestek van een week eet, dan zijn er hier enkele mogelijkheden voor. Zodoende kunt u overstappen op tofu-vlees of vitaminesupplementen. Tofu-vlees is het soort vlees dat niet afkomstig is van dieren en dat over het algemeen alleen gegeten wordt door vegetariërs en door mensen die extreem tegen dierenleed zijn.

Echter krijgen de meeste mensen op een gegeven moment weer de behoefte aan de smaak en textuur van echt vlees en om deze reden is de overstap naar tofu in de meeste gevallen niet erg succesvol. Het verminderen van de hoeveelheid vlees die je per week eet, lijkt een betere oplossing die veel makkelijker vol te houden is.

Als extra aanvulling kan men enkele vitaminesupplementen innemen waardoor zij de dagelijkse hoeveelheid aan vitamine b12 toch binnenkrijgen. Zodoende zijn er nog meer supplementen die men kan innemen om zodoende een tekort te kunnen voorkomen.

Een voorbeeld van een ander supplement dat een extra aanvulling op de dagelijkse hoeveelheid aan vitaminen verzorgd, namelijk een vitamine d supplement. Voor meer supplementen kunt u terecht bij diverse aanbieders, waaronder Topvitamins.