Met de ziekte van Parkinson wordt het lastiger om te eten en te drinken. Ook worden er vaak medicijnen geslikt wat er ook weer voor kan zorgen dat de eetlust verminderd, dat je misselijk wordt of kunnen er kauw- en slikproblemen ontstaan. De behandeling van Parkinson gaat hand in hand met Levodopa. De werking van dit medicijn komt het meest tot zijn recht bij een goede eiwitverdeling over de gehele dag. Een veelvoorkomend symptoom bij de ziekte van Parkinson is gewichtsverlies door middel van ondervoeding. Dit komt doordat de eetlust afneemt of dat het lastiger wordt om te eten. Daarom is het dus goed om bij de ziekte van Parkinson op de voeding te letten. 

Voeding is belangrijk om verdere complicaties te vermijden

Naast gewichtsverlies kan het ook voorkomen dat je juist in gewicht aankomt. Dit kan komen doordat je door de ziekte minder in beweging bent of doordat je obsessief gaat eten. Een andere oorzaak van dit gewichtsverlies kan de bijwerking van de medicijnen zijn. Ook daarom is het belangrijk om goed op de voeding te blijven letten doordat gewichtstoename of gewichtsafname weer kan zorgen voor verdere complicaties. In sommige gevallen kan het lastig zijn om te eten doordat er slikproblemen zijn. Door te spelen met diverse consistenties van het voedsel kan er worden gekeken wat het beste werkt om zo toch de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.  

Een website vol met tips en info over Parkinson

Heb je zelf de ziekte van Parkinson of treft het iemand in de familie? Dan wil je hier natuurlijk meer over weten om jezelf of de ander goed te kunnen helpen. Op de site van Verder Met Parkinson vind je alle informatie over Parkinson zoals de beschikbare behandelingen, hoe je ermee om kunt gaan of hoe Parkinson zich zal gaan ontwikkelen. De website staat boordevol tips en informatie over Parkinson zoals; hoe je beter kunt slapen, hoe je makkelijker kunt eten, hoe je meer kunt bewegen en hoe je goed voor jezelf kunt blijven zorgen. Ook lees je de ervaringen en tips van andere met de ziekte van Parkinson.