Om gezond te blijven is een gevarieerd eetpatroon van groot belang. Van alle voedingstoffen, vitaminen en mineralen dient u dagelijks immers voldoende tot u te nemen. Een goed dieet is nog belangrijker wanneer u aan fitness. U verbruikt immers meer energie dan normaal en heeft daarom ook meer nodig om niet ondervoed te raken. Bovendien hebben uw spieren bouwstoffen nodig om te herstellen. De dagelijkse maaltijden bieden voor de topsporters dan ook niet voldoende voedingsstoffen. Daarom maken zij vaak gebruik van voedingssupplementen. Hiermee kunnen de benodigde voedingsstoffen in de juiste doseringen worden aangevuld. Voedingssupplementen voor fitness die speciaal toegespitst zijn op mensen die aan fitness, noemt men fitnesssupplementen.

Hoe gebruikt u fitnesssupplementen?

De fitnesssupplementen dienen om de tekorten aan bepaalde voedingsstoffen aan te vullen die tijdens het sporten kunnen ontstaan. De fitnesssupplementen zijn een aanvulling op de gewone maaltijden en werken het beste wanneer u er een gezond eetpatroon op nahoudt. Gebruik de voedingssupplementen nooit als vervanging van uw maaltijd. Dit kan leiden tot ondervoeding. Wilt u weten welke voedingssupplementen u nodig heeft en in welke mate? Neem dan contact op met een voeding specialist. Op basis van uw voedingspatroon en uw trainingsschema vertelt hij of zij wat u nodig heeft.

Hoe bestelt u fitnesssupplementen?

Fitnesssupplementen zijn het eenvoudigst te bestellen via webshops. Op het internet zijn voedingssupplementen te vinden voor vrijwel elke benodigde voedingsstof. Het is aan te raden om vooraf te onderzoeken welke producten het beste bij u passen. Hiervoor kunt u het beste een voedingsspecialist raadplegen.