Dat vis goed en gezond voor je is weten we al heel lang. Het voedingscentrum raad mensen aan om minimaal 1 keer per week vis te eten. Hoe gek het ook klinkt. Ondanks dat Nederland veel water en visserij kent. Eten de meeste Nederlanders nog altijd te weinig vis. Dit is natuurlijk erg jammer want de vis vetten en ook visolie zijn erg gezond voor je.

Hoe het komt dat we in Nederland te weinig vis eten kan meerdere redenen hebben. De meest logische oorzaak is dat Vis erg duur is. Vroeger was Vis nog armenvoedsel en aten alleen arme mensen vis. Naarmate werden mensen bewust dat vis erg gezond is en is de prijs daardoor omhoog gegaan en zou je het nu bijna voedsel voor de rijken gaan noemen.

Omdat wij het regelmatig eten van vis erg belangrijk vinden en ook willen bijdragen aan jouw gezondheid. Gaan we je in dit blog wat meer vertellen over de voordelen van Visolie.

visolie capsules

Voordelen van Visolie.

Visolie kent veel voordelen en daarom zeer interessant voor een ieder die een gezonder en langer leven wilt leiden. Om dat wij jouw graag willen helpen naar en gezondere leefstijl. Hebben we hieronder enkele voordelen van visolie voor je vermeld.

Visolie bevat Omega 3 en 6.

In vis en dus ook in de visolie die getrokken wordt uit vis zit de beruchte en oh zo goede Omega 3 vetzuren. Dit vind je in bijna geen andere producten en maakt het daarom vrij uniek en is het zo belangrijk om vis of visolie te nemen. Vis olie is een goed alternatief en oplossing wanneer je te weinig vis eet of vis helemaal niet lust.

DHA en EPA zijn visvetzuren die de kans op hart en vaatziekten enorm afneemt. Er wordt zelfs gezegd dat wanneer je minimal 1 keer in de week vette vis eet. Het risico op hart en vaatziektes met 15% afneemt. Het zit namelijk zo: Wanneer je genoeg omega 3 vetzuren binnen krijgt, wordt het aantal goede cholesterol HDL verhoogt. En juist de slechte cholesterol LDL verlaagt. Lees ook onze tips over afvallen.

Vooral de vette vissoorten zoals sardientjes, haring, zalm, forel en makreel zitten boordevol de omega 3 vetzuren EPA en DHA.

zalm omega 3

Minimaal 1, maar liever 2 keer per week vette vis.

Hoewel de Nederlandse gezondheidsraad en het voedingscentrum zeggen dat je slim is om als volwassene minimaal 1 keer per week vis te eten. Echter zitten er in de vette vissoorten ook een hoop schadelijke stoffen. Dit komt door verontreiniging van het milieu. Deze stoffen krijg jij dus ook binnen bij het eten van vette vis en daarom kan het eten van veel vette vis ook weer problemen veroorzaken.

Visolie de uitkomst. Maar vergeet de andere vitaminen niet.

Voor veel mensen is visolie een uitkomst. Hiermee krijg je alleen het goede van de vis binnen zoals de omega 3 vetzuren. Je kunt visolie in de vorm van capsules of vloeibaar uit een fles kopen. Wanneer je dit doet vermijdt je alle schadelijke stoffen. Het probleem meteen is wel dat je andere belangrijke vitaminen zoals jodium, selenium en vitamine A en D niet meer binnen krijgt. Hier zul je rekening mee moeten houden, lees daarom ook ons blog over multivitamines.

Vitamine D in levertraan. De beste visolie is nog steeds levertraan. Dit werd vroeger al door veel mensen gebruikt. Juist in de wintermaanden is het dus verstandig om visolie / levertraan te nemen. In de zomer krijg je namelijk genoeg Vitamine D binnen via het zonlicht. Dan kan je huid deze namelijk heel goed aanmaken. Maar in de winter wanneer de dagen korter worden, is dit al snel te weinig.

Goed voor de hersenen.

Niet alleen het tekort aan zonlicht is een reden voor inname van visolie. Ook de je hersenfunctie is blij met omega 3 vetzuren. Dit omdat onze hersenen voor het grootste gedeelte uit vet bestaat. zo,n 60% daarvan zijn 13% omega 3 vetzuren.

Visolie  en andere vitaminen kopen?

Kortom visolie is een goed alternatief voor wanneer je te weinig vis eet of vis helemaal niet lekker vindt. Het gaat hier vooral om de eerder genoemde vette vissoorten. Omdat in andere vissoorten weer weinig omega 3 vetzuren zitten.

Nu is visolie net als vis zelf goed geprijsd. Zeker wanneer je een goede visolie wilt bestellen mag je wat dieper in de buidel tasten. Een voordeel is dat visolie steeds populairder wordt en daardoor wordt het door steeds meer winkels aangeboden. Je kunt het bij verschillende reform winkels en drogisterijen kopen zoals Barret & Holland. Maar ook andere winkels spelen graag in op de vraag naar vitaminen.

Daardoor wordt het aanbod steeds groter en kun je regelmatig vitaminen en visolie met voordeel kopen. Zo heeft de Vitaminstore altijd mooie aanbiedingen waar je veel korting mee krijgt. Hier vind je korting op vitaminen.

Mocht je er nou niet uitkomen en nog steeds vragen hebben over visolie en omega 3. Aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen of een reactie te plaatsen op dit blog.