Koffiebonen, we kennen ze in allerlei verschillende soorten en maten. De één is wat sterker dan de ander, zodat het een kwestie van smaak is wat jij uiteindelijk lekker vindt. Toch zit er ontzettend veel verschil in koffiebonen en daarmee is dus ook direct de vraag, wat zijn de gezondste koffiebonen? Om antwoord te geven op deze vraag, is het goed om wat dieper in te gaan op de koffieboon zelf. Dus ben jij een echte koffiedrinker en vraag jij je af welke bonen nu wel of niet gezond zijn, dan is dit artikel een absolute must read voor jou. Niet alleen vertellen we je alles over de verschillende soorten koffiebonen, maar kom je ook te weten welke koffieboon nu eigenlijk het gezondst is van allemaal. Ben jij nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Welke koffieboon is het gezondst?

Op de vraag welke koffieboon gezond is, is het antwoord lastig uit te leggen. Wel is het goed om te weten dat koffie absoluut niet ongezond is. Uiteraard is het wel belangrijk om niet dagelijks 8 tot 10 koppen koffie per dag te drinken, maar dat is een andere discussie. Koffie heeft in tegenstelling tot wat veel mensen denken, juist een positieve uitwerking op ons lichaam. Dit heeft er met name mee te maken dat er allerlei antioxidanten in koffie zitten, die goed zijn voor onze gezondheid.

Verschillende smaken koffiebonen

De keuze voor de beste koffiebonen is een lastige. Aangezien er namelijk wel tientallen verschillende soorten bonen zijn. Uiteraard zijn er altijd een aantal bonen die er kwalitatief bovenuit steken, echter is en blijft het een kwestie van smaak. De beste koffiebonen hoeft dus daarom ook niet te betekenen dat je ook direct de lekkerste koffie maakt. De één kan een kop koffie namelijk wel fantastisch vinden, waar de ander het niet te drinken vindt. Kortom, smaken kunnen verschillen.

Hoe zit het met de cafeïne in koffie?

Dat koffie niet ongezond is voor ons, wil niet betekenen dat het per definitie goed is om er ontzettend veel van te drinken. Integendeel zelf. Zoals je weet, zit er in koffie cafeine. Deze cafeïne geeft een actieve werking, waardoor we ons een stuk fitter voelen. Wanneer je dan de hele dag koffie drinkt, is de kans vrij groot dat je ‘s avonds een stuk lastiger in slaap valt. Niet voor niets zijn er heel veel mensen die na de klok van 15.00 uur ‘s middags geen koffie meer drinken. Uiteraard kun je ook gewoon een decafé nemen, maar dit blijkt voor veel mensen qua smaak toch te afwijkend.