weight watchers

Wat is Weight Watchers precies?

Lukt het je maar niet om de overtollige kilo’s kwijt te raken? Vind je het lastig om een dieet vol te houden? Of heb je een druk leven en schiet het er vaak bij in om een gezonde maaltijd te bereiden? Dan past het Weight Watchers programma perfect bij je. Door dit afvalprogramma raak je kilo’s kwijt door punten te tellen.

De afvalmethode Weight Watchers bestaat al sinds 1963. Het programma is bedacht door de Amerikaanse Jean Nidetch. Ze had al meerdere keren geprobeerd om af te vallen en uiteindelijk zocht ze ondersteuning bij vriendinnen die ook graag wilden afvallen. Na verloop van tijd werd de groep steeds groter en is Weight Watchers ontstaan. Enkele jaren later was de afvalmethode uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie, welke actief is in 29 landen. Tegenwoordig wordt het programma wekelijks door meer dan 1 miljoen mensen over de hele wereld gevolgd. Dit komt neer op zo’n 17.000 volgers in Nederland.

Probeer nu 1 maand voor € 9,95  

De vier pijlers van Weight Watchers

Weight Watchers is gebaseerd op vier pijlers. Hieruit is het gelijk duidelijk wat je van dit afvalprogramma mag verwachten:

  • Gedrag: je gedrag veranderen, is een van de belangrijkste elementen om je strijd tegen de overtollige kilo’s te winnen. Dankzij dit afvalprogramma leer je vooral hoe je jouw gedrag op een positieve wijze kunt veranderen. Je wordt hierbij voortdurend gesteund
  • Voeding: dankzij het online afvalprogramma leer je precies wat de juiste voedingskeuzes zijn, welk voedsel je kunt eten en welke voeding je beter kunt laten staan
  • Beweging: door vijf keer per week minimaal een half uur te bewegen, blijf je in een goede conditie en val je sneller af
  • Support: de steun van je (online) coach geeft je net dat extra zetje in de rug. Hierdoor blijf je gemotiveerd

Weight Watchers puntenlijst

Het grote voordeel van Weight Watchers is, dat je gewoon alles mag blijven eten wat je lekker vindt. Het is dus geen dieet. Het doel van het afvalprogramma is dat je er vooral bewust van wordt hoeveel je eet en wat je eet. Het kent geen ‘verboden producten’. Het is een puntendieet, waarbij punten worden toegekend aan verschillende voedingswaren. Elk product heeft een bepaalde ‘Pro Point waarde’ De punten zijn weer gebaseerd op het aantal eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels een voedingswaar bevat. Zo is een stuk kwarktaart bijvoorbeeld 7 punten, een chocotoffee 2 punten en een banaan 1 punt. Het gaat dan om het totale aantal calorieën die je op een dag binnenkrijgt. Om gewicht te verliezen moet je weer onder een bepaald aantal punten zitten. Het aantal punten van die dag wordt ook wel het ‘dagtotaal’ genoemd. Het maximale dagtotaal wordt ook weer bepaald door factoren als lengte, gewicht en geslacht.

Extra punten door te bewegen

Door te bewegen, kun extra punten, oftewel ‘Active Points’ verdienen. Deze punten mag je weer optellen bij je dagtotaal. Je kunt de volgende dag dan weer meer eten. Zo kun je met een kwartier joggen 2 punten verdienen en met een kwartier wandelen 1 punt.

Weight Watchers programma’s

1 maand gratis+fitbit cadeau 250x250
Je kunt het afvalprogramma op verschillende manieren volgen. Zo kun je je aanmelden voor een cursus, waarbij je een persoonlijke coach bij jou in de buurt krijgt aangewezen. Verder kun je het programma ook online volgen of voor een combinatie kiezen. Hierbij combineer je het wekelijkse cursusmoment met het gemak van het online programma.

Weight Watchers cursus

Als je de Weight Watchers cursus volgt, heb je een persoonlijke coach. Zij is zelf succesvol afgevallen met het programma en weet daarom precies wat je nodig hebt. Je bezoekt haar elke week op een vast tijdstip. Je hebt dan ook je wekelijkse weegmoment en je voortgang wordt wekelijks bijgehouden. Door de motiverende woorden van je coach en de gesprekken met andere cursisten, blijf je gemotiveerd en werk je vol enthousiasme naar je streefgewicht toe.

Weight Watchers online

Heb je geen zin of tijd om elke week naar een coach te gaan? Of val je liever op je eigen manier af? Dan is Weight Watchers online een optie. Dit afvalprogramma is volledig online te volgen. Met de online hulpmiddelen, kun je je voedingsmiddelen en het fitnessprogramma heel eenvoudig bekijken. Zo heb je toegang tot recepten, adviezen, workouts en andere interactieve afvalhulpmiddelen. Hierdoor maak je al snel betere en verantwoorde keuzes die helemaal op je nieuwe, gezondere levensstijl zijn afgestemd. Als je het online programma volgt, kun je ook de speciale app downloaden. Hiermee heb je je eetdagboek en het afvalprogramma altijd bij de hand op je smartphone of tablet.

Vergeet niet met deze Weight Watchers promotiecode je korting te claimen.

Weight watchers recepten

Als je je aanmeldt voor Weight Watchers online, krijg je toegang tot honderden heerlijke, gezonde recepten. Het afvalprogramma hecht veel waarde aan lekker en smaakvol eten. Hierdoor houd je het veel beter vol om af te vallen. Door de lekkere, gemakkelijk te bereiden recepten blijf je gemotiveerd om beter en vooral gezonder te eten.

Met het afvalprogramma kun je gelukkig ook nog gewoon lekker genieten van een heerlijk stukje cake of een maaltijd in een restaurant. Door jezelf af en toe te belonen, blijf je goed op de afvalkoers! Als je Weight Watchers online volgt, dan heb je toegang tot honderden recepten en een fijn schema voor de eerste weken. Zo doe je veel ideetjes op voor gezonde, heerlijke maaltijden. Een aantal voorbeelden van recepten zijn wortel-aardappelsoep, een salade met kip, ovengebakken toast met salade, een chinees pannetje, kalfsvlees met broccoli of een varkenshaasje met sperziebonen. Bij elk recept staat er duidelijk uitgelegd hoe je deze moet bereiden en hoeveel punten het is. Zo kan je dus nooit de mist ingaan en over je maximale dagpunten heenkomen.

Weight Watchers Ervaringen

Als je online op zoek gaat naar ervaringen van anderen, kom je vooral positieve berichten tegen. De meeste mensen houden Weight Watchers lang vol en vallen langzaam af. Doordat ze alles mogen eten, hebben ze niet het gevoel iets te missen. Je leest bijvoorbeeld verhalen van mensen die over een periode van een aantal maanden tot een jaar 20 tot 30 kilo zijn kwijtgeraakt. Ook zitten de meeste mensen, nadat ze gestopt zijn met Weight Watchers, nog steeds op hun streefgewicht.

Meer informatie over Weight Watchers   

Bewaren