Indien je wel eens vaker naar de fitness gaat dan weet je dat meer dan 30% van de mensen die in de fitness komt wel eens supplementen gebruikt? Maar welke supplementen zijn van belang voor een strak en gespierd lichaam?

De eiwitshakes

De eiwitshakes zijn de meest voorkomende supplementen die je kunt gebruiken indien je aan spieropbouw doet. Eiwitshakes zijn er in verschillende soorten en smaken. Bij eiwitshakes dien je echter goed te letten op de puurheid van de shake. Hoeveel pure eiwitten bezit de shake en hoeveel is aangevuld met bv suiker? De meest pure eiwitten geven de beste resultaten en zorgen ook voor een verzorgde huid. De aangevulde eiwitshakes beschikken namelijk over lactose wat bij sommige mensen nog wel eens problemen wil geven. Met een inname van 2.0 gram per kilo lichaamsgewicht per dag aan eiwitten is een eiwitshake voor en na de training onmisbaar. Een eiwitshake kan ideaal ingenomen worden met een beetje water of melk gecombineerd in een drinkbeker. Heb je geen drinkbeker? Er zijn genoeg webshops die een drinkfles bedrukken met een bedrijfslogo en deze als marketing gratis uitdelen.

De BCAA’s

BCAA’s zijn minder bekend bij normale mensen, maar onmisbaar voor de professionele fitnesslui. Hoe vaker jij traint des te meer ga jij jouw spieren overbelasten. We weten allemaal dat een spier scheurtjes krijgt tijdens een training en groeit dankzij herstel. Echter zijn professionele bodybuilders dagelijks in de sportschool te vinden use this buying guide. Verklaar dat eens?! BCAA’s zijn de supplementen die dit voor elkaar krijgen. Voor en na een zware training zorgen de BCAA’s voor een versneld herstel. Hierdoor heb je minder last van spierpijn en herstelt de spier sneller.

Creatine in combinatie met testosteronboosters

Deze boosters zijn volledig legaal en feitelijk combineer je de twee niet, maar kies je eerst 30 dagen voor testosteronboosters. Hierna ga je 3 maanden over op creatine voor een extreme spiergroei in verkorte tijd. Creatine smaakt niet lekker, maar het is een echte aanrader indien je snel spiermassa wilt kweken. Het voordeel van creatine is ook nog eens dat deze minder aangevuld is en dat je er niet dik van wordt zoals je bij eiwitshakes wel wordt.