Het Yoghurt dieet is ook weer een vorm van een crash dieet, het bestaat nog niet zo heel lang, nu er veel meer mensen zich bezig houden met voeding en gezonder leven zul je ook steeds vaker van die nieuwe simpele diëten te zien krijgen, wat helemaal logisch is omdat door al deze interesse in voeding en dieet, manieren om gezonder te leven er door de mensen ook meer kennis verkregen wordt waar weer goede ideeën uit voortkomen. Ook dit is weer een goed voorbeeld van Kennis is macht en macht is een gezonder leven ;-).

Het Yoghurt dieet.

Een crash dieet dus, net zoals het ziekenhuis dieet, het 3 dagen dieet of het vetvrij dieet, Maar wel met yoghurt in de hoofdrol.
Het yoghurt dieet is een calorie arm dieet en de bedoeling is dat het tot wel 60% meer gewicht verlies oplevert dan wanneer je een soort gelijk dieet zou volgen maar dan zonder de yoghurt. Dit is wetenschappelijk onderzocht door een professor van de universiteit in Tennessee De Verenigde Staten. In het onderzoek kwam naar voren dat de calcium die in de yoghurt het lichaam motiveert om meer vet te verbranden.

Hoe werkt het Yoghurt dieet?

Je mag sowieso niet meer dan 4 weken achtereen dit crash dieet volgen.
Op  Maandag, Woensdag, Vrijdag, Zondag Eet je alleen 2 liter magere yoghurt over de hele dagen verdeeld, mocht je duizelig worden dan kun je wat druivensuiker tot je nemen.

Op Dinsdag, Donderdag, Zaterdag eet je 3 schaaltjes magere yoghurt, 1 ei, 3 volkoren boterhammen met mager beleg, 3 appel, mager vlees, vis of vers groente. Hiernaast mag je ook 3 keer een drink bouillon nemen.

Yoghurt dieet, voedingsmiddelen.

Het is dus een calorie arm dieet en de voedingsmiddelen die er in mogen zitten zijn: Eieren, Appels, Water, Druivensuiker, Drink Boullion, Volkoren brood en natuurlijk Yoghurt.

Conclusie.

Met het yoghurt dieet verlies je meer vet dan bij een soort gelijk crash dieet waar je geen yoghurt bij eet. Het is een vrij eenvoudig dieet en iedereen  zou dit dus kunnen volgen, het is niet duur, aangezien er vrij weinig gegeten mag worden en de producten erg beperkt zijn hoeft het helemaal niet duur te zijn.
Dit Yoghurt dieet wat een echt crash dieet is bestaat dus vooral uit de eiwitten in de yoghurt, de nadelen hiervan zijn dat het moeilijk vol te houden is, je het niet lang kan volgen, je kan een honger gevoel krijgen waar je duizelig en zwak van wordt, en uiteindelijk is de kans erg groot op het jojo effect. Ook bij dit dieet luid het advies niet te lang volgen en volg het dieet puur als een duwtje in de rug bij het afvallen zodat je na dit dieet een gezond eet patroon blijft volgen. Daar hoort ook bij dat je meer gaat bewegen.

We willen allemaal een mooi gewicht en een slank lichaam hebben, dit gaat alleen maar als je gezonder gaat leven en genoeg beweegt. Wil je dus permanent een slank en gezond leven leiden ga dan eens na hoe je een gezonder leven kunt leiden. Je kunt hier een aantal artikelen vinden die je daar zeker bij gaan helpen. Kijk ook eens naar onze gratis dieet test.

Yoghurt dieet ervaringen.

Heb jij ervaring met het Yoghurt dieet en of vragen? Deel dat dan met ons hier onder op de pagina.