ziekenhuisdieetHet Ziekenhuis dieet is een dieet dat is bedacht en ontwikkeld door artsen en ziekenhuizen om mensen bijvoorbeeld een paar dagen voor een operatie een paar kilo te laten afvallen, tegenwoordig wordt het heel vaak gebruikt door mensen om heel snel een paar kilo kwijt te raken. Met dit ziekenhuis dieet is het mogelijk om in 5 dagen tijd 5 kilo af te vallen.

Het ziekenhuis dieet wordt ook wel een crashdieet genoemd, tijdens dit dieet krijgt het lichaam veel minder calorieën binnen dan dat het lichaam eigenlijk nodig heeft. Gemiddeld heeft het menselijk lichaam zo’n 2000 calorieën nodig, en het lichaam van een man zelfs 2500, met dit ziekenhuisdieet krijg je niet meer dan 1000 calorieën per dag binnen. Door deze manier van eten gaat het lichaam lichaam de rest halen door middel van het verbranden van vet en spieren dit is dan ook de reden waardoor je in een zeer korte tijd een paar kilo kan afvallen.

Door het te weinig innemen van de nodige calorieën heeft het ziekenhuis dieet ook veel te weinig van de nodige voedingstoffen die het menselijk lichaam dagelijks nodig heeft, hierdoor ontstaan grote te korten aan mineralen, vitamines en eiwitten, allemaal dingen die we juist zo hard nodig hebben in ons dagelijkse gang van zaken om goed daarin te kunnen functioneren.

Daarom wordt het ziekenhuis dieet veelal ook niet aangeraden om deze manier van afvallen te lang te volgen en ook zeker niet te vaak, het lichaam gaat op z,n reserves teren en zodra je weer normaal gaat eten kom je dan ook weer heel erg snel die kilo’s aan, dit wordt ook wel het jojo effect genoemd. De voordelen van het ziekenhuisdieet zijn daarin tegen dus dat het niet een al te ingewikkeld dieet is iedereen kan het dus doen, je kunt in een zeer korte tijd snel een paar kilo afvallen, om bijvoorbeeld net nog in die hele mooi jurk te passen voor de hele leuke feestje. En het is te doen met alledaagse producten die we gewoon heel makkelijk in de supermarkt kunnen vinden.

 

Bewaren