We willen allemaal wel een gezond leven leiden, maar eerlijk is eerlijk: soms is dat knap lastig! Wanneer je veel werkt, een huishouden moet runnen en misschien ook een gezin hebt, schieten gezond eten en genoeg bewegen er toch vaak bij in. Gelukkig hoef je heus niet dagelijks urenlang in de sportschool te staan om genoeg beweging te krijgen. Het tegendeel is waar, zo hebben onderzoeken meermaals uitgewezen. Dagelijks een halfuurtje bewegen is een stuk gezonder dan één keer per week een hele middag sporten. Ben je op zoek naar een goede manier om aan dat dagelijkse halfuurtje te komen zonder daarvoor je hele schema om te gooien? Stap dan wat vaker op de e-bike!

Afvallen en ontstressen dankzij elektrische fietsen

Omdat e-bikes zijn voorzien van trapondersteuning wordt elektrisch fietsen door veel mensen ervaren als prettig. Je overbrugt op e-bikes moeiteloos lange afstanden en hoeft je daarvoor niet zo erg in te spannen als op een normale fiets. Dat wil echter niet zeggen dat je totaal niet beweegt, integendeel! Ook op elektrische fietsen moet je namelijk mee trappen om vooruit te komen. Op die manier kom je dus lekker in beweging zonder dat je erbij stil staat! Dagelijks heen en weer naar het werk, de sportschool of de supermarkt en voor je het weet heb je de dagelijkse dosis bewegen er weer op zitten!

E-bikes zijn daarnaast ideaal wanneer je op een ontspannen manier wilt afvallen. We weten allemaal dat je gewicht verlies wanneer je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt. Op een elektrische fiets verbrand je in een halfuur tijd 56 calorieën. Zo dragen die ritjes op de elektrische fiets dus echt wel bij aan jouw mooie figuur!

Elektrische fietsen zijn daarnaast een geweldig vervoermiddel voor mensen die willen ontstressen. Wanneer je eropuit trekt op je e-bike is het makkelijk om je hoofd even helemaal leeg te maken en nergens aan te denken. Zet je zintuigen op scherp en besteed alleen aandacht aan wat je ziet, voelt, hoort en ruikt. Een zacht briesje langs je armen, de zoete geur van rozen die in bloei staan, het gelach van spelende kinderen… Voor je het weet, ben je weer helemaal zen.

E-bikes kopen? Er bestaan zoveel verschillende soorten elektrische fietsen, dat er altijd wel een model is dat aansluit bij jouw wensen. Wanneer je nog niet zoveel af weet van de technische kant van e-bikes is het slim om je goed te laten informeren voordat je overgaat tot de daadwerkelijke aanschaf van een e-bike. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk een geschikte elektrische fiets neemt!