Voldoende bewegen is een belangrijk onderdeel van jouw plan om af te vallen. Je hebt een sport gevonden waar je je goed bij voelt en in het begin levert het je ook veel op. Op enig moment ga je echter merken dat het allemaal niet meer zo goed en zo snel gaat als voorheen. Je komt op een plateau. Dan is het tijd om het sporten wat serieuzer aan te pakken. Dat kan je helpen om er toch nog veel meer uit te halen. Dat kan je bijvoorbeeld doen met het beste sporthorloge. Daarnaast is er meer.

Alle statistieken verzamelen

Wanneer je vanaf 0 begint, dan maakt het bijna niet uit wat je doet. Alles zal winst zijn. Na enige tijd heb je echter een basis gelegd. Je staat niet meer op 0. Dat betekent dus ook dat er meer van je gevraagd wordt om nog wat meer af te vallen of wat sterker te worden. Dat kan je voor elkaar krijgen door beter te bepalen waar je nu staat. Je kan dat doen door bijvoorbeeld een smartwatch te gebruiken. Daarmee kan je allerlei zaken opmeten en vaststellen. Denk aan de afstand die je aflegt, maar ook aan de ontwikkeling van je hartslag.

Je prestaties vastleggen

Het is ook slim om een sportdagboek bij te houden. Dit doe je vooral om je prestaties vast te leggen. Je moet je bedenken dat je niet iedere dag beter kan worden. Dat kan in de beginfase wel, maar daarna zal het zo zijn dat het lastiger wordt om stappen te zetten. Dat betekent echter niet dat je niet op de lange termijn groeit. Door een dagboek bij te houden kan je deze ontwikkeling wel inzichtelijk maken. Je kan dan zien dat je drie maanden geleden veel minder goed ervoor stond dan nu.

Doe eens iets anders

Het kan ook goed zijn om af en toe af te wijken van het plan. Dat kan je bijvoorbeeld doen door eens een keer andere oefeningen te doen. Het kan op vele manieren verfrissend zijn om je patroon te doorbreken. Zo kan je bijvoorbeeld inzien dat je bepaalde zaken even helemaal opnieuw moet gaan doen. Of je merkt dat de ene oefening de andere kan ondersteunen. Waardoor je dus ook je spiergroei kan aanwakkeren. Het is dan ook goed om te weten welke factor de spiermassa kan zijn in het zorgen dat je goed afvalt.

Met professionals werken

Wil je er echt zeker van zijn dat je echt groeit? Dan is het slim om het niet allemaal zelf aan te pakken. Natuurlijk helpen je sporthorloge en je dagboek je verder. Dat neemt niet weg dat een professional natuurlijk echt weet wat gedaan moet worden om jou beter en gezonder te maken. Die kan dat dan dus ook beter voor jou monitoren. Dit kan dus een slimme stap zijn om te zetten. Dit kan precies die duw zijn die je nodig hebt om te zorgen dat je net wat verder komt en fitter en slanker wordt.